latinica  ћирилица
05/08/2020 |  16:24 ⇒ 16:34 | Аутор: СРНА

Николић: PCR кабинету пријети затварање

PCR кабинету који је у понедјељак, 3. августа, званично отворен у Брчком, пријети затварање уколико Скупштина дистрикта не прихвати нови организациони план владиног Пододјељења за јавно здравство са систематизацијом радних мјеста, рекла је шеф тог Пододјељења Анђа Николић.
Вирус корона - лабораторија - Фото: СРНА
Вирус корона - лабораторијаФото: СРНА

Николићева је изјавила новинарима да лабораторија неће моћи да ради законито уколико неки од запослених и даље буду радили по уговору о дјелу и волонтерски.

Она је напоменула да у лабораторији, осим стручног особља, раде и консултанти.

- Капацитет лабораторије је око 40 тестова у једном циклусу, а кад се сва екипа ухода, онда ће то моћи да буде и два пута дневно - рекла је Николићева.

Он је навела да је приликом набавке кабинета добијено 1.000 тестова, те да неће бити несташице јер је покренута набавка за још 2.000 тестова.

Николићева је додала да се узорци узимају у Дому здравља, након чега се доносе у лабораторију на анализу.

- Сви узорци који се узму до 11.00 часова доносе се овдје, у лабораторију, и они су увече завршени, односно узорци који су узети данас најкасније ће бити урађени сутра. Кључно је да морамо имати обучен кадар који је спреман да ове послове обавља како треба - истакла је Николићева.