latinica  ћирилица
05/08/2020 |  15:20 | Аутор: СРНА

Шкоро: Нема разлога ни за какво помирење

Потпредсједник Хрватског сабора Мирослав Шкоро изјавио је да нема разлог ни за какво помирење Хрвата и Срба, као и да је данас у Книну, на обиљежавању 25. година од злочиначке акције "Олуја", било више полиције и војске него народа.

Шкоро каже да толика количина осигурања и ограда током свечаности у Книну није била никада до сада.

- Стављати толику количину осигурања и ограда, дијелити народ, не допуштати му да одлази на книнску тврђаву, да улази у цркву и на мису, мислим да је то без обзира на вирус корона и епидемиолошке мјере, мало превише демократије за Книн и за данашњи дан - сматра Шкоро.

Шкоро, који је одбио да учествује у службеном протоколу обиљежавања "Олује",
каже да је тиме желио да покаже да постоји само једна, јединствена хрватска држава у којој су политика и народ увијек заједно, што "данас није случај".

Он је рекао да се доласку потпредсједника Владе из редова Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Бориса Милошевића на службено обиљежавање 25. година од "Олује" придаје више пажње него што то она заслужује.

Шкоро, који је и лидер Домовинског покрета, сматра да се премијер Андреј Пленковић и предсједник СДСС-а Милорад Пуповац "налазе у безизлазним ситуацијама, па бране неодбрањиво како би осигурали саборску већину".

- Мислим да је то некоректно. С друге стране, Пленковић брани позицију да је ово вријеме некаквог помирења, нема разлога за никакво помирење - закључио је Шкоро.