latinica  ћирилица
05/08/2020 |  14:43 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Министарство просвјете о моделу извођења наставе

Коначну одлуку о моделу извођења наставе, од почетка нове школске године, донијеће Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације у наредном периоду, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена, речено је Срни у Министарству просвјете и културе Српске.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

- Министарство још није донијело одлуку који модел наставе ће бити у примјени од 1. септембра - рекли су у ресорном министарству.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је раније да је најбољи облик извођења наставе од 1. септембра - комбиновани модел, који ће ученицима и наставницима омогућити дио наставе у школским учионицама, а дио да прате од куће.

Према њеним ријечима, Министарство и Влада Републике Српске учиниће све да се припреме услови да дјеца 1. септембра наставу почну у школским клупама.

Она је истакла да, ако ситуација буде налагала другачије, дјеловаће се веома флексибилно с циљем заштите дјеце, те оцијенила веома значајним живи контакт ученика и наставника током стицања знања, утврђивања градива, те рјешавања проблема.

- Можда ћемо у неким мјесецима када се јавља сезонски грип бити у могућности да радимо искључиво онлајн наставу, али наша преференција је комбиновани модел који ћемо предложити Влади на разматрање - навела је Тривићева.