latinica  ћирилица
05/08/2020 |  14:27 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Чин подршке Срба из Брчког Дневном центру у Косовској Митровици

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да је донација 10.000 КМ његовог кабинета за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици симболичан чин подршке Срба из Брчког дјеци на Косову и Метохији да остану и опстану на својим огњиштима.
Милић - Арлов - Фото: СРНА
Милић - АрловФото: СРНА

Милић је захвалио свима који су кроз институције Брчко дистрикта пружили подршку јер су то средства која су била предвиђена у ребалансу буџета.

- Ово је симболичан начин да захвалимо за све што је Србија учинила за наш народ протеклих година - рекао је Милић.

Он је подсјетио да је, захваљујући донацији Србије, а посредством Владе Републике Српске, у Брчко стигло милион КМ за градњу обданишта, за које је изразио наду да ће до краја године бити пуштено у рад.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио је Милићу за донацију, истакавши да је Брчко, уз 22 локалне заједнице из Републике Српске, донирало новац за изградњу Дневног центра, те да је за завршетак радова потребно још око 80.000 евра.

Арлов је истакао да Дневни центар неће бити завршен 19. августа, како је првобитно планирано, те да је рок за завршетак радова крај године.

Он је напоменуо да ће ускоро на Фејсбук страници Одбора бити објављени подаци о свим донаторима који су помогли градњу овог центра и да ће се њихова имена наћи и у књизи "Хумано срце Српске", која ће бити издата на јесен.

Арлов је подсјетио да је урађено 70 одсто посла и да је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију обећала опремање објекта у којем ће боравити 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.