latinica  ћирилица
05/08/2020 |  10:47 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

При крају изградња Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју

Градоначелник Добоја Борис Јеринић обишао је данас објекат Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју, који се гради при Основној школи "Милан Ракић" из Буковице Велике и финансиран је средствима Владе Србије у износу од 100.000 евра.

Јеринић је рекао да ће ово бити модерно уређен објекат за потребе око 40 дјеце са потешкоћама у развоју са овог подручја, али и за дјецу предшколског узраста.

- Руданка је најмногољуднија мјесна заједница и свакако је била потреба да се уради један овакав центар - рекао је Јеринић.

Он је захвалио заједничким напорима и пројектима које владе Републике Српске и Србије спроводе на подручју Добоја.

Директорка школе Слађана Пашалић наводи да ће објекат користити дјеца, као и пунољетна лица са потешкоћама у развоју са Крњина, односно припадајућа мјеста Љескове Воде, Грабовица, Буковица Велика, Тисовац, Станови, Мали Прњавор и Которско, а која су до сада користила објекат центра у Добоју.

Према њеним ријечима, објекат има три просторије од којих ће двије бити за потребе дјеце са потешкоћама у развоју, а једна за дјецу предшколског узраста, односно програма обданишта.

- Простор има и своју чајну кухињу, санитарне чворове, бетонску површину, као и парк површину који дјеца могу да користе у слободно вријеме. Имамо и игралиште, рампе за дјецу са потешкоћама у кретању тако да смо покрили све категорије - рекла је Пашалићева.

Руководилац радова Жељко Петковић каже да су радови у завршној фази и да се требају окончати за тридесетак дана.

Данашњој посјети присуствовала је и посланик у Представничком дому ПС БиХ Сања Вулић.

Град Добој добио је 100.000 евра донаторских средстава од Владе Србије која су намијењена за изградњу Дневног центра за дјецу са посебним потребама при Основној школи "Милан Ракић" из Буковице Велике.

Прошле године у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије потписали су министарка финансија Српске Зора Видовић и градоначелници и начелници 42 локалне самоуправе.