latinica  ћирилица
05/08/2020 |  09:38 | Аутор: СРНА

Оптужница против четворо осумњичених за трговину дрогом

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против четири лица које се терете за организовани криминал и међународно кријумчарење великих количина сканка из Црне Горе у БиХ, те даље према Хрватској и другим земљама ЕУ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Оптужена су лица чији су иницијали Ф.Г, Д.С, А.В. и М.Б, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они су оптужени да су, као организована криминална група, од 2018. до 30. јануара 2019. године организовали и реализовали више камионских транспорта "сканка", чија вриједност на илегалном нарко-тржишту у БиХ достиже најмање 1.000 евра по килограму.

Оптужени су у више наврата, предходно набављену дрогу у великим количинама препакивали и сакривали у товарне просторе теретног возила, те тако сакривену кријумчарили из БиХ и даље према земљама ЕУ.

Кријумчарену дрогу су сакривали на различитим локацијама у БиХ, након чега су договарали њену даљу продају, испоруку и преузимање.

Кријумчарена дрога је у два наврата у укупној количини од око 761 килограма откривена полицијским активностима и одузета од починилаца, што представља једну од највећих заплијена опојних дрога у БиХ у протеклом периоду, истиче се у саопштењу.

Оптужница је, уз доказни материјал, прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.