latinica  ћирилица
04/08/2020 |  17:41 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Ћућун: Ватрогасци и Цивилна заштита у стању приправности (ФОТО)

Припадници Ватрогасне бригаде и Цивилне заштите града Бањалука имали су данас више интервенција, а стављени су у стање приправности због најаве нових обилних падавина у овом граду, изјавио је Срни шеф градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.
Младен Ћућун - Фото: СРНА
Младен ЋућунФото: СРНА

Ћућун је рекао да се, према најновијим информацијама Републичког хидрометереолошког завода, током ноћи у Бањалуци очекује додатних 30 литара падавина по метру квадратном.

- Припадници Ватрогасне бригаде и Цивилне заштите Бањалука су у вези са тим стављени у стање приправности и сва материјално-техничка средства су спремна да интервенишу, уколико буде било потребе - истакао је Ћућун.

Он је рекао да су бањалучки ватрогасци током дана имали више интервенција због обилних падавина и поплава у подрумским просторијама на подручју мјесних заједница Лазарево, Борик, Ада, те источног транзита.

- Имали смо седам интервенција на испумпавању воде из подрумскиих просторија, те двије интервенције на уклањању оборених стабала на Старчевици и Обилићеву - рекао је Ћућун.

Он је навео да су ватрогасци интервенисали у улицама Крајишких бригада, Палих бораца, Марка Липовца и Раде Врањешевић, док су у улицама Ђеде Кецмановића и Милоша Обилића уклањали оборена стабла.