latinica  ћирилица
04/08/2020 |  12:21 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Акција "Траг": Три лица предата у надлежност Тужилаштва БиХ

У Тужилаштво БиХ данас су спроведена три лица ухапшена у оквиру оперативне акције "Траг" усјерене на откривање организоване криминалне групе која се бави кријумчарењем дроге.
Акција "Траг" - Фото: РТРС
Акција "Траг"Фото: РТРС

Лица чији су иницијали Н.Ш, Д.Б. и С.В. у Тужилаштво БиХ су спровели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Требиње, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима и извјештај о лишењу и спровођењу.

Из Полицијске управе Требиње саопштено је да су лица М.Н. и Ф.В, након криминалистичке обраде, отпуштени из просторија ове управе, док је М.С. у Јавној здравственој установи "Општа болница" због здравствених тегоба које је осјећао и раније.

Ова лица сумњиче се да су од септембра 2019. године до августа ове године на подручју Требиња, Мостара, Источног Сарајева и Дубровника извршили кривично дјело организованог криминала у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет дроге из Кривичног закона БиХ.

- Тужилаштву БиХ је достављен извјештај о откривању извршилаца кривичних дјела против 11 лица за које постоји основ сумње да су у вријеме трајања акције `Траг` извршила кривична дјела из области организованог криминалитета и
злоупотребе дрога - наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе Требиње додали су да на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Фоча јуче није било ухапшених.

У саопштењу се додаје да је код лица Н.В. из Фоче извршен претрес куће и помоћних просторија по наредби Суда БиХ, те да нису пронађени предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелима организованог криминала и неовлаштени промет дроге и да због тога лице није обухваћено извјештајем о откривању извршилаца кривичних дјела.