latinica  ћирилица
03/08/2020 |  19:38 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Јеринић: Добој - примјер добре сарадње републичке и локалне власти (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Добој. Она је изјавила да је овај град добар примјер сарадње републичке и локалне власти, а резултат су бројни пројекти који се реализују.
Цвијановић - састанак у Добоју - Фото: РТРС
Цвијановић - састанак у ДобојуФото: РТРС

Разговарала је са градоначелником Борисом Јеринићем и његовим сарадницима, који су истакли да без обзира на пандемију Добој реализује зацртане планове.

Имамо стабилну политичку ситуацију, испуњавамо све буџетске обавезе, а истовремено реализујемо бројне пројекте, информисао је први човјек града предсједницу Републике Српске.

Каже да је епидемиолошка ситуација због вируса корона мало успорила радове, али да то неће утицати на исход започетог.

Захвалио се за интервенцију Владе Српске од 1.875.000 марака. Овим средствима град све своје обавезе сервисира.

- Све оне пројекте које смо обећавали, које смо рекли да ћемо радити, управо тренутно у овом моменту се реализују. Динамика је можда мало спорија, али свакако све оно што је договорено биће на вријеме и урађено - рекао је Јеринић.

Цвијановић у Добоју, Фото: РТРС

Изградња спортске дворане, реконструкција и модернизација градских улица, санација магистралног пута, те бројни други пројекти тренутно се реализују у Добоју уз подршку републичких институција.

Времена јесу тешка, каже предсједница Српске, али уз јединство републичких и локалних власти нема нерјешивих проблема.

- Моја посјета данас је првенствено да покажем да републичке и локалне власти треба да наставе да заједно раде зато што је то на добробит грађанима, али исто тако да дам подршку свему оном што је градска управа започела, а то су заиста озбиљни пројекти, не само у инфраструктури него и кад је у питању подршка младима, а исто тако и подршка привредном сектору - поручила је Цвијановић.

Цвијановић у Добоју, Фото: РТРС

Похвалила је напоре локалне власти која кроз пројекте и програме подржава, прије свега, младе људе, како би лакше дошли до своје стамбене јединице.

План градске управе је да субвенционише куповину станова за 100 младих брачних парова.