latinica  ћирилица
03/08/2020 |  15:09 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Цвијановић-Јеринић: Добој - примјер добре сарадње републичке и локалне власти (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Добој добар примјер сарадње републичке и локалне власти и да је задовољна низом пројеката и програма градске управе намијењених грађанима.
Цвијановић - састанак у Добоју - Фото: РТРС
Цвијановић - састанак у ДобојуФото: РТРС

Цвијановић је након састанка у Добоју са градоначелником Борисом Јеринићем и локалним представницима у институцијама Републике Српске и БиХ истакла да су ово тешка и изазовна времена, али да вјерује да се она могу превазићи кроз заједништво републичких и локалних власти.

Она је истакла да је њена данашња посјета Добоју с циљем да укаже да то републичке и локалне власти треба да заједно раде јер је то за добробит грађана, те да да подршку свему што је Градска управа започела, а ријеч је о озбиљним пројектима.

- Много тога је урађено на пољу инфраструктуре, да се очува стабилност буџета и, стога, моја захвалност напорима градоначелника и Градске управе управо на очувању тог буџета. Знамо да су времена тешка, а потребе наших становника велике - рекла је Цвијановић новинарима.

Цвијановић је истакла да је обрадована низом интервенција, пројеката и програма локалне власти у Добоју које служе као подршка, између осталих, младим људима да би дошли лакше до своје стамбене јединице, као и на буџетску подршку путем субвенција социјално угроженим категоријама.

- Истовремено постоји свијест о томе да се на тај начин помаже и нашем привредном сектору, привредницима и инвеститорима да очувају и они своје активности, јер и они неком требају да исплате плате, примјера ради у станоградњи - рекла је Цвијановић.

 Цвијановић у Добоју (Фото: РТРС)

Она је навела да се у Добоју напорно ради и да је Градска управа опредијељена да тако настави.

Цвијановић је поручила да подржава напоре Градске управе у свему што је урадила током актуелне епидемиолошке ситуације.

Градоначелник Борис Јеринић каже да је током радног састанка информисао Цвијановићеву да је у Добоју стабилна политичка ситуација и да се сви започети пројекти уз подршку Владе и предсједника Српске успјешно реализују.

Јеринић је захвалио за интервенцију Владе Српске од 1.875.000 КМ, захваљујући којима град све своје обавезе сервисира.

- Имали смо, у вези са ванредним стањем у Републици Срспкој, можда мало успореније рокове и неки пројекти су мало спорије текли, али таква ситуација није само у Добоју већ и читавом свијету. Битно је да стабилном политичком ситуацијом, све оно што је Градска управа замислила уз подршку Владе Републике Срспке успјешно релаизујемо. Ту је и несебична подршка и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, као и наших посланика у Народној скупштини Српске - изјавио је Јеринић.

Он каже да је епидемилошка ситуација у Добоју стабилна упркос повећаном броју заражених у посљедња два дана.