latinica  ћирилица
03/08/2020 |  13:15 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Служен парастос за погинуле раднике УКЦ-а (ФОТО)

За петорицу радника Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату данас је служен парастос, те запаљене свијеће и положено цвијеће код спомен-плоче погинулима у овој медицинској установи.
УКЦ Бања Лука - помен - Фото: СРНА
УКЦ Бања Лука - поменФото: СРНА

Генерални директор УКЦ-а Владо Џајић рекао је новинарима након парастоса да руководство ове здравствене установе сваке године обиљежава помен на погинуле раднике заједно са члановима њихових породица.

- То ћемо радити и убудуће за наше хероје, наше раднике који су дали оно највредније – свој живот за стварање Републике Српске. Најбитније је да чланови њихових породица знају да нису сами, да имају нашу безрезервну подршку, да овде имају пријатеље и за њих су увијек врата отворена. Уз њих смо заувијек - нагласио је Џајић.

УКЦ Бања Лука - помен (Фото: СРНА)

Предсједник бањалучке Градске борачке организације Горан Рогић рекао је да чувањем лика и дјела свих погинулих сабораца чува се и оно што је заједнички створено - Република Српска.

Он је истакао да ова организација у календару обиљежавања има и Илиндан, или дан након Илиндана, када се одржава помен погинулим радницима УКЦ-а.

- Наша борачка организација у УКЦ-у, заједно са руководством те установе, сваке године на достојанствен начин одржи помен на наше погинуле јунаке - поручио је Рогић.