latinica  ћирилица
03/08/2020 |  10:59 | Аутор: СРНА

Бањалука: Пријава пројеката за младе до 20. августа

Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе у 2020. години из буџета града Бањалука у износу до 10.000 КМ по пројекту отворен је до 20. августа.
Град Бањалука - Фото: РТРС
Град БањалукаФото: РТРС

Бањалучко Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт објавило је јавни позив на који се могу пријавити организације регистроване у складу са Законом о омладинском организовању, односно које су уписане у Омладински регистар града, дјелују и имају сједиште на подручју града.

Организације могу пријавити пројекте из области - запошљавање младих, стамбена политика за младе, образовање, култура и физичка култура, здравље и социјална политика за младе, информисање младих, равноправност полова, мобилност, омладински рад и организовање и борба против насиља и криминалитета.

Могу се пријављивати и пројектио из области кориштење слободног времена и партиципација у друштву, заштита животне средине и млади, особе са инвалидитетом у Бањалуци, наталитетна политика и останак младих у Бањалуци.

Из Градске управе наводе да су омладинске организације, организације за младе које се пријављују на овај јавни позив дужне да пројекте усмјере с циљем реализације циљева и праваца из "Омладинске политике града Бањалука, за период 2018-2022. година".