latinica  ћирилица
03/08/2020 |  07:54 | Аутор: Агенције

НБА: Бобијевих осам поена у тјесном поразу Даласа од Финикса (ВИДЕО)

Тексашани ипак иду у плејоф због пораза првог конкурента Мемфиса.

Игра Даласа личила је на Денвер од суботе будући да су били у комотном вођству све до половине треће четвртне када је Финикс, односно Девин Букер преузео ствари у своје руке.

Финикс је на крају побиједио са 117:115 иако је Тим Хардавеј Џуниор имао у посљедњој секунди прилику да шутем за три поена донесе побједу свом тиму, само пар секунди пошто је исту такву прилику пропустио Порзингис.

Са 40 поена, осам скокова и 11 асистенција Дончић је поново био најбољи у свом тиму, а пратио га је Порзингис са 30 поена и осам скокова.

Код Финикса Девин Букер је убацио 30, а 20 односно 19 поена додали су Рики Рубио и Камерон Џонсон.

Бобан Марјановић је за мало више од шест минута имао осам поена и три скока.

Далас је обезбиједио пласман у плеј оф први пут од 2016. године када је тим предводио Дирк Новицки и то захваљујући поразу Мемфиса од Сан Антонија.

Богдановић постигао 12 поена, Бјелица само 2, утакмицу обиљежила повреда Ајзака

У релативно скромној партији Сакраменто је поражен од Орландо Меџика, екипе која има озбиљне шансе да уђе у плејоф Истока.

Орландо је водио од почетка утакмице која је завршена са 132:116, а највећа предност била је при крају треће четвртине, чак 30 поена.

Код Сакрамента најефикаснији је био Хари Гилс са 23 поена, Богдановић је додао 12 уз четири скока и пет асистенција, док је Бјелица постигао само два поена из три скока и једну асистенцију за мало мање од 20 минута на терену.

На девет минута пред крај меча тежу повреду доживјело је крило Орланда Џонатан Ајзак који је покидао лигаменте кољена и сасвим сигурно неће играти до краја сезоне.

Сакраменто сљедећи меч игра у уторак у 20:30 по средње европском времену против Далас Маверикса.