latinica  ћирилица
31/07/2020 |  10:18 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Откривено ко је изазвао пожар у Требињу (ВИДЕО)

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње открили су да је лице чији су иницијали Д.С. из Требиња изазвало пожар у насељу Бањевци у Требињу, саопштено је из Полицијске управе Требиње.
Требиње: Пожар у Бањевцима - Фото: РТРС
Требиње: Пожар у БањевцимаФото: РТРС

У саопштењу се наводи да је Полицијској станици Требиње у уторак, 28. јула, око 13.00 часова пријављено да је избио пожар у насељу Бањевци у Требињу, те да су полицијски службеници одмах по запримању пријаве изашли на лице мјеста.

- Предузимањем свих мјера и радњи полицијски службеници су открили мјесто настанка пожара као и узрок. Након тих сазнања Окружно јавно тужилаштво у Требињу је догађај квалификовало као кривично дјело изазивање опште опасности - наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе Требиње навели су да су, у сарадњи са поступајућим тужиоцем, полицијски службеници наставили да реализују мјере и радње из своје надлежности које су резултирале откривањем лица које је изазвало пожар.

Полицијска управа Требиње апелује да грађани источне Херцеговине не пале отпад и не чисте пољопривредне парцеле без обавјештавања ватрогасно-спасилачке екипе и предузимања свих превентивних мјера како се ватра не би неконтролисано ширила и угрозила како људске животе тако и материјална добра грађана.