latinica  ћирилица
28/07/2020 |  15:27 ⇒ 22:43 | Аутор: РТРС

Ухапшен Шакић, претреси на више локација у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је данас ухапшен Синиша Шакић, због сумње да је починио кривично дјело убиство Славише Ћулума, потврђено је за РТРС. У току су претреси на више локација на подручју Бањалуке, а лице је спроведено у просторије Управе на даљу криминалистичку обраду, саопштено је из МУП-а Српске.
Хапшење Шакића - Фото: РТРС
Хапшење ШакићаФото: РТРС

Из МУП-а је саопштено да су полицијски службеници Специјалне антитерористичке јединице и Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас на подручју града Бањалуке лишили слободе лице С.Ш. из овог града због постојања основа сумње да је директни извршилац кривичног дјела тешко убиство извршеног на штету Славише Ћулума, који је убијен 15. маја у мјесту Драгочај.

- Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет су радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, а под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, прикупили необориве материјалне доказе да је осумњичени С.Ш. директан извршилац поменутог кривичног дјела, те му је у потпуности разбијен лажни алиби да је у вријеме извршења кривичног дјела боравио у Републици Хртрватској - наводи се у саопштењу.

Како незванично сазнајемо, Шакић је ухапшен у угоститељском објекту хотела Босна у Бањалуци.

Из МУП-а наводе да ће ухапшени у законском року од 24 часа, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу тешко убиство, бити спроведен у надлежност Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала ради даљег поступања.

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором Републичког тужилаштва наставља даље рад по овом предмету, наведено је у саопштењу.

Славиша Ћулум је убијен 15. маја у засједи у близини његове куће у Драгочају код Бањалуке, а убице су након убиства побјегле на мотоциклу.

Шакић и покојни Ћулум су раније били у сукобу, а и раније је била расписана потјерница за њим због покушаја убиства Славише Ћулума 2012. године.

Повезане вијести:

Погледајте снимак хапшења Синише Шакића у центру Бањалуке