latinica  ћирилица
28/07/2020 |  13:32 | Аутор: СРНА

Изречене казне у вриједности 16.600 КМ

Републички инспектори су, у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, у вечерњим часовима извршили 447 инспекцијских контрола широм Републике Српске, од чега је 13 било са утврђеним неправилностима, те су изречене казне у вриједности од 16.600 КМ.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

Ове контроле протеклог викенда представљају наставак појачаних контрола поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Субјектима контроле изречене су казне из разлога јер се нису досљедно придржавали прописаних превентивних мјера, које се односе на обезбјеђивања физичке дистанце, број лица која истовремено бораве у објекту, те кориштење заштитне опреме.

Акценат у контролама и даље је усмјерен на угоститељске објекте у вечерњим часовима, када се може очекивати већа фреквенција грађана, те возила јавног превоза у којима се на дневном нивоу смјењује већи број корисника.

Имајући у виду да је вирус корона присутан у популацији, да је епидемиолошка слика у Републици Српској погоршана, из Инспектората Српске су још једном позвали све привредне субјекте, али и грађане, да се досљедно придржавају превентивних мјера.

- Највећи ризик су окупљања грађана, непоштовање мјера физичке дистанце и ношења заштитне опреме, због чега долази до повећаног ризика и ширења обољења изазваног вирусом корона - наведено је у саопштењу.