latinica  ћирилица
28/07/2020 |  11:38 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

СЗО донирала заштитну медицинску опрему здравственим установама у Српској (ФОТО)

У Институту за јавно здравство Српске данас је извршена примопредаја заштитне медицинске опреме коју је донирала Свјетска здравствена организација.

Свјетска здравствена организација донирала је данас здравственим установама Републике Српске  11 тона заштитне опреме.

За здравствене раднике који се боре на првој линији фронта са вирусом, Свјетска здравствена организација донирала је визире, заштитне наочале и заштитине маске. 

Представници ове организације поручили су да грађани морају да прописане мјере како би се заштитили и помогли здравственим установама.

Министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић захвалио је СЗО и њеној канцеларији у БиХ на вриједној донацији која ће бити распоређена у све здравствене установе у Српској.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Српске Бранислав Зељковић каже да је ријеч о вриједној опеми која ће омогућити да здравствени радници буду заштићени приликом рада са пацијентима или лицима за која се сумња да су позитивна на вирус корона.

Шеф Канцеларије СЗО у БиХ Виктор Олшавски рекао је да би ова количина здравствене опреме, уколико се наставе садашњи трендови када је ријеч о пандемији вируса корона, могла да се исцрпи за око три мјесеца.

Примопредаји су присуствовали министар здравља Ален Шеранић, директор канцелрије СЗО у БиХ Виктор Олшавски и вршилац дужности Инстиитута за јавно здравство Бранислав Зељковић. 

Донација Свјетске здравствене организације (Фото: РТРС)