latinica  ћирилица
27/07/2020 |  17:31 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Направићемо фонд за помоћ у санирању штете усљед пандемије

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија поздавио је данашње усвајање буџета институција БиХ и међународних обавеза за 2020. годину и нагласио да ће Савјет министара покушати да направи фонд средстава који ће користити као помоћ онима који су претрпјели штету због пандемије вируса корона.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је изјавио Срни да је усвајање буџета потврдило све што је говорио у протеклим мјесецима, а између осталог и то да ће средстава за одржавање изборе бити обезбијеђена без обзира на буџет.

- Иако финсијска средства за одржавање избора нису била упитна ни док није био усвојен буџет, оно што је сада сигурно јесте да они који су против њиховог одржавања, сада немају ниједан аргумент за опструкцију у вези са одржавањем избора - истакао је Тегелтија.

Он је додао да је сада све на Централној изборној комисији, која треба да проведе процедуре, и на грађанима, који треба да изађу на изборе.

- Али оно што је сада свакако најважније јесте да се сви заједно окренемо привреди и санирању штете настале усљед пандемије вируса корона која и даље траје - поручио је предсједавајући Савјета министара.