latinica  ћирилица
27/07/2020 |  13:21 | Аутор: СРНА

Сарајлић: Комисија усвојила буџет у тексту какав је предложило Предсједништво

Бошњачки делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Асим Сарајлић изјавио је данас да је Комисија за усаглашавање текста буџета институција БиХ оба дома парламента постигла сагласност, тако да је буџет усвојен у тексту какав је Предсједништво БиХ предложило.
Асим Сарајлић - Фото: dnevni avaz
Асим СарајлићФото: dnevni avaz

Сарајлић је на конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да ће у БиХ бити одржани локални избори, додајући да ће, након 12 година, избори бити одржани и у Мостару.

- СДА ће увијек чинити компромис како би овај брод БиХ ишао напријед, а наставићемо борбу са мигрантском кризом, борбу против вируса корона... Повили смо леђа, али морали смо, за општу добробит - рекао је Сарајлић.

Он је појаснио да се одустало од интервенција ХДЗ-а и посланика А-СДА у Предстваничком дому Парламентарне скупштине БиХ Јасмина Емрића.

- Нисмо се смјели коцкати. У првом кругу колега Адил Османовић и ја смо били против, али у другом кругу усаглашавања смо подржали јер много више добијамо овим буџетом, него што губимо - истакао је Сарајлић.

Према његовим ријечима, неће 450.000 КМ ријешити мигрантску кризу у Унско-санском кантону нити ће неког усрећити 754.000 КМ за набавку возила.

Он је навео да би били кривци да на крају јула БиХ нема буџет ни изборе у овој години.

Сарајлић је истакао да је СДА учинила велике компромисе у протеклом периоду, те додао да је било много уцјена, али да се мора гледати шира слика, као и да се не смије продубљивати криза у земљи.