latinica  ћирилица
27/07/2020 |  12:19 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

Сутра Колегијум о одржавању посебне сједнице НСРС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић заказао је за сутра у Бањалуци сједницу Колегијума за утврђивање дневног реда и термина одржавања 15. посебне сједнице парламента Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Посебна сједница Народне скупштине требало би да буде заказана по захтјеву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је три одлуке усвојене без консензуса на 14. редовној сједници Предсједништва, одржаној 22. јула, прогласио веома штетним по виталне интересе Српске, те позвао посланике да у року од десет дана одрже сједницу парламента и двотрећинског већином подрже његов проглас, саопштено је из Народне скупштине.

Ријеч је о Одлуци о одобравању закључивања Меморандума о сарадњи између Министарства безбједности у Савјету министара и Министарства унутрашње безбједности САД о сарадњи у вези са употребом путничких информација, Одлуци о одобравању Споразума о учешћу БиХ у Програму за међународног оцјењивање ученика /ПИСА/ 2021. и Одлуци о приступању БиХ Међународном истраживању развоја читалачке писмености ПИРЛС 2021.

Српски члан Предсједништва БиХ прогласио је ове одлуке веома штетним по виталне интересе Српске на основу појединих одредаба Устава БиХ и Пословника о раду Предсједништва БиХ.

Сједница Колегијума биће одржана у Малој сали Скупштине са почетком у 12.00 часова.