latinica  ћирилица
27/07/2020 |  11:35 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Додик: Српски народ носилац антифашистичке борбе

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим учесницима Народноослобилачког рата /НОР/ 27. јули - Дан устанка против фашизма, истакавши да је српски народ носилац антифашистичке борбе.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је нагласио да је српски народ дао највећи допринос у борби против фашизма и први се дигао на устанак, поднијевши и највећу жртву у борби против ове највеће пошасти у прошлом вијеку.

Он је нагласио да је ово датум када треба са посебним пијететом да се сјетимо свих жртава који су дали своје животе за слободу и мир, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Наша је света дужност да се присјетимо свих који су дали животе да данас живимо у миру, као и преживјелих бораца НОР-а, да чувамо успомену на нашу свијетлу историју и наставимо њиховим путем његујући антифашистичку традицију - истакао је Додик.

Додик је нагласио да о томе колико жртву је поднио српски народ свједоче бројна стратишта, јаме, гробнице и споменици, због чега им дугујемо вјечну захвалност и поштовање, а њихова храброст, одлучност и жртва коју су поднијели никада не смију бити заборављени