latinica  ћирилица
27/07/2020 |  11:26 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине и даље сложена

Епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина и даље је тешка и сложена. У Ковид билници су 44 болесника, а број заражених повећава се из дана у дан.

У спречавању ширења вируса неопходно је донијети нове мјере, истакнуто је након састанка пословодства Опште болнице "Свети Врачеви" и директора домова здравља Угљевика, Лопара, Пелагићева и Доњих Жабара.

Вршилац душности директора Опште болнице "Свети Врачеви" Златко Максимовић је истакао да постоје проблеми са капацитетом Ковид болнице.

- Већ смо тражили од кризног градског и Републичког штаба да повећамо капацитете. Има проблеме са потрошњом кисеоника. Али смо ту да рјешавамо проблеме. За сада имамо обећања и вјерујемо да ће се обећања спровести у дјело - рекао је.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је изјавио да је циљ да се заштите грађани.

- Покренућемо иницијативу да у нашим домовима здравља покренемо да радимо брзе тестове и то ће управо сада потписати сви директори здравствених установа из ове регије. Очекујемо да тај одговор буде позивитиван и да нам Институт за јавно здравство и Министарство здравља одобре да то радимо како бисмо учинили тријажу што бољом и заштитили наше грађане - истакао је он.