latinica  ћирилица
27/07/2020 |  10:19 ⇒ 10:54 | Аутор: РТРС

Документарни филм "Нема хероја без маске" (ФОТО/ВИДЕО/РТРС, четвртак, 21.00)

Прича о људима у првим редовима у борби против Ковида. О њиховим страховима, дилемама, непознаницама, одрицањима, унутрашњим превирањима и све са само једним циљем, помоћи сваком пацијенту.
Новинарска екипа на задатку - Фото: РТРС
Новинарска екипа на задаткуФото: РТРС

Вирус корона све нас је уплашио, јер ништа о њему нисмо знали. Непредвидив и невјероватном брзином се ширио.

Свакодневно смо извјештавали како се приближава нама и како се почео ширити међу становништвом Републике Српске. Информације које смо добијали од љекара и медицинског особља Универзитетско клиничког центра Српске преносили смо гледаоцима.

Да сте имали прилику да гледате оно што су гледале новинарске екипе у борби запослених у Универзитетско клиничком центру и ви би сте одлучили да направите документарни филм.

Новинарска екипа на задатку (Фото: РТРС)

Да можете да видите медицинско особље које надљудском снагом, преданошћу и надасве жељом и вољом покушава да помогне свима и не обазирући се на умор који их је већ сустигао, поново би пожељели да направите још бољи документарни филм и на скроман начин им се одужите.

У захвалност свима за предан рад, Телевизија Републике Српске направила је филм о херојима које је свакодневно гледала очима камере како помажу пацијентима.

Новинарска екипа на задатку  (Фото: РТРС)

Екипу филма чине аутор: Биљана Марић, продуцент:Александар Ђорђевић, сниматељ: Љубомир Тешинић, тонски сниматељ: Душко Јовановић, расвјета Марио Паљевић, Марко Станчевић, монтажер: Ведран Марић, редитељ:Бранко Лазић.

Премијера у четвртак, 30.07.2020. у 21.00 на РТРС.