latinica  ћирилица
16/07/2020 |  19:09 ⇒ 17/07/2020 | 08:07 | Аутор: РТРС

Талачка криза код Градишке успјешно окончана, осумњичени приведен (ФОТО/ВИДЕО)

Успјешном акцијом припадника Специјалне антитерористичке јединице МУП-а, у Турјаку код Градишке, око 13 часова окончана је талачка криза, која је трајала од синоћ. Након што је на комшију насрнуо бомбом, Дејан Борковић забарикадирао се у кућу и узео своју мајку за таоца.
Инцидент у Градишци (Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија) -
Инцидент у Градишци (Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија)

Инцидент се догодио синоћ када је Дејан Борковић напао комшију, рођака Жељка Самарџију. Ударао га је бомбом, коју је бацио, али, на срећу, није експлодирала.

- Јуче око 17 часова кренули смо да одрадимо пољопривредне радове. Син је ишао први, а ја за њим. Борковић је у једној руци држао маљ, док у другој нисам видио шта је имао. Предмет је испао на земљу, након чега сам примјетио да је у питању бомба.Скочио сам како бих му ју отео, а затим је настало отимање - описује Жељко Самарџија, мјештанин Турјака.

Фото: СРНА

Послије инцидента, нападач се повукао у кућу гдје је за таоца узео мајку.

Талачка криза је почела око 18 часова и трајала све до данас, када су око 13 часова припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова ушли у кућу.

Фото: СРНА

- Он апсолутно није имао никакав контакт са било ким и нисмо уопште знали шта се унутра дешава и да ли су уопште живи. На крају су се укључили Жандармерија и САЈ, ушли у објекат и ставили лица под контролу - рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Српске.

Комшије и познанинци у засеоку Борковићи данас у невјерици и шоку.

- Борковић је био добар момак, међутим оболио је на живце. Болест човјека не пита, без обзира што сте некада били узор цијелом друштву - наводи Драгољуб Бојанић из Турјака.

Фото: mondo.ba

У акцији Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова коришћена су и специјална возила "деспот".

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је припадницима полиције за успјешну акцију, која је завршена без жртава.