latinica  ћирилица
16/07/2020 |  15:59 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Акција "Парма два" у Бањалуци: Приведена три лица и заплијењен хеликоптер (ФОТО/ВИДЕО)

У акцији полиције "Парма 2", у Бањалуци је приведено троје лица. Незванично, ријеч је о супружницима Горану и Мартини Росо и још једној особи, иницијала С.С., који су осумњичени за низ кривичних дјела. Приликом претреса одузети су хеликоптер и већа количина новца.
Полиција Републике Српске (Фото:princip.news) -
Полиција Републике Српске (Фото:princip.news)

Неовлашћен приступ заштићеном компјутеру, угрожавање безбједности, утаја, превара, фалсификовање исправе, навођење на овјеру неистинитог садржаја и неовлашћено пружање медицинских услуга. Све ово ставља се на терет осумњиченима.

Акција "Парма 2" (фото: srpskainfo.com / ustupljena fotografija)

- Пронађен је и привремено одузет хеликоптер, јер постоје основи сумње да је фалсификована документација за исти. За сада је пронађена и одузета већа количина новца, уређаји за ометање, прислушни уређаји, више мобилних телефона и СИМ картица - рекао је Милош Бркић начелник Полицијске управе Бањалука.

Ухапшени се терете и за пријетње полицијским службеницима, те прибављање противправне имовинске користи. Ухапшена Мартина Росо, терети се и за фалсификовање дипломе, те неовлашћено пружање стоматолошких услуга у Бањалуци.

Акција "Парма 2" (фото: srpskainfo.com / ustupljena fotografija)

- По којој је стекла звање мастер/магистар стоматолочких наука. На основу дипломе М.Р. Је прибавила потребна одобрења надлежних те је 2017. регистровала стоматолошку ординацију и неовлашетно пружала медицинске услуге - навео је Јован Стојичић начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бањалука.

Горан и Мартина Росо ухапшени су и у акцији "Парма" средином фебруара, такође због више кривичних дјела.

У данашњој акцији ухапшено је још једно лице, али му се на терет не стављају наведена кривична дјела.