latinica  ћирилица
16/07/2020 |  10:17 ⇒ 10:19 | Аутор: РТС

Ђоковић планира да игра на Ју-Ес опену уз један услов

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић има у плану да наступи на Ју-Ес опену уз један услов, а он се тиче карантина који би могао да услиједи по доласку на амерички континент, пише шпанска "Марка".
Новак Ђоковић, архив (фото: AP / Kamran Jebreili) -
Новак Ђоковић, архив (фото: AP / Kamran Jebreili)

Ђоковић је учествовао у састанку челника АТП и играча на "Зуму", на којем је наговијестио да жели да игра у Њујорку и покуша да освоји нови гренд слем.

Тренутна ситуација у Сједињеним Америчким Државама је неповољна и на снази је обавезан карантин од 14 дана за свакога ко се враћа из Америке, што прави велики проблем због новог распореда АТП-а.

Први рекет планете планира да игра у Њујорку, ако АТП ријеши тај проблем до краја јула, пише шпански лист.

Челни људи Тениске асоцијације професионалаца изразили су увјерење да ће играчима бити довољно да за повратак у Европу имају негативан тест на корона вирус, који је урађен непосредно пред одлазак из Њујорка, али још се чека коначна одлука по том питању.

Марка подсјећа и да се у марту Ђоковић јавио играчима који су већ резервисали смјештај и купили карте за САД и саопштио им да ће тражити од организатора да им врати новац, односно, подмири све трошкове уколико не буде турнира.

Термини турнира су такви да би двонедјељни карантин онемогућио играче да наступају на жељеним турнирима, а Новаков план је да сезону настави мастерсом у Синсинатију, који почиње 22. августа, послије чега би играо Ју-Ес опен (од 31. августа до 13. септембра).

Шпански лист истиче да је циљ свјетског "броја 1" освајање титуле у одуству осталих играча из "велике тројке", пошто је Роџер Федерер већ дуго повријеђен, а Рафаел Надал по свему судећи неће путовати у Америку. "Бик са Мајорке" захваљујући новом систему бодовања има 2.000 бодова због титуле из 2019, а његова жеља је да се спреми за Ролан Гарос и освоји га 13. пут у каријери.

Ђоковић би у случају титуле на Флешинг Медоузу вјероватно морао да одустане од мастерса у Мадриду, који почиње дан прије него што се Ју-Ес опен заврши.

Ако буде такав исход, за очекивати је да игра у Риму од 20. септембра, прије одласка у Парис који је на програму од 27. септембра до 11. октобра.