latinica  ћирилица
15/07/2020 |  19:55 ⇒ 16/07/2020 | 09:09 | Аутор: СРНА

Отворен Трећи регионални фестивал књижевности "Императив"

У Бањалуци је отворен Трећи регионални Фестивал књижевности "Императив", који ће трајати до 20. јула у Културном центру Бански двор, у организацији Удружења за промоцију и популаризацију књижевности Императив.
Бански двор - Фото: РТРС
Бански дворФото: РТРС

Александра Маџар, портпаролка овог фестивала, који је отворен изложбом "Сто књига о Бањалуци" рекла је да је програм због тренутне епидемиолошке ситуације мало редукован, те да ће имати три прогрмска садржаја - Разговор са писцем, Поезију ће сви читати и Ноте и слово.

- И ове године смо се трудили да издвојимо најквалитетније писце и представимо их публици у Бањалуци. Настојимо и да талентоване бањалучке писце представимо на регионалној књижевној сцени - рекла је она.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да вјерује да су овакви догађаји данас, можда, потребнији него икада јер усмјеравају људе на књижевност на коју би чешће тербало да обрате пажњу и када су нека мало боља времена, а не само у оваквим ситуацијама.

- С друге стране, сама организација и одржавање Фестивала у оваквом периоду да нам шаље једну другу поруку да живот мора ићи даље - рекао је Амиџић.

Он каже да морамо научити да живимо у новим околностима након појаве вируса корона, али и да наставимо да промовишемо оно што је наше.

- Срећни смо што имамо такве младе умјетнике који су спремни и у овим и у неки другим временима да стварају оно што је културна баштина Бањалуке. Као град смо спремни да подржимо културну сцену - рекао је Амиџић.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста за сваки програмски садржај је ограничен на 50 посјетилаца. Обавезно је ношење маске и дезинфекција руку на улазу у Бански двор.