latinica  ћирилица
15/07/2020 |  15:36 ⇒ 16:12 | Аутор: РТРС

М:тел и Даун синдром центар Бањалука организовали виртуелну радионицу

М:тел и Даун синдром центар Бањалука данас су организовали виртуелну радионицу за особе са Дауновим синдромом под називом "Наш пријатељ М:тел".
Виртуелна радионица - Фото: РТРС
Виртуелна радионицаФото: РТРС

Тема данашње радионице је очување животне средине и околиша.

Говорило се о правилном одлагању отпада, а све како би очували нашу околину и побољшали квалитет живота, те сви заједно дали допринос очувању наше планете.

Рађена је он лајн изложба умјетничких радова особа са Дауновим синдромом под називом "Наш пријатељ М:тел".

Особе које су данас биле на радионици су из Осла, Новог Сада, Београда, Зајечара, Јагодине, Приједора, Лакташа и Бањалуке.

Због заузетости послом, министар Срђан Рајчевић је послао поздравну поруку и рекао да је данас био спријечен да и он учествује у радионици али је обећао да ће се веома радо прикључити на свакој сљедећој. И сам министар је почетком пандемије помогао у остварењу виртуелне радионице за особе са Дауновим синдромом које се емитују и данас.

Особе са Дауновим синдромом су се равноправно укључивале у дискусију поводом данашњих тема виртуелних радионица, што је још један од доказа да су они људи као и сви остали па тек онда особе са Дауновим синдромом.

Данашња радионица је вођена у смислу веома универзалне поруке нашег познатог глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића која гласи: Удружимо се сви да нам дјеци идоли не буду криминалци и проститутке".

- Вођени том изјавом, ми из Даун синдом центра апелујемо: Удружимо се сви, све професије, сви људи добре воље како би особама са Дауновим синдромом дато право на грешку, право на достојан живот обичног човјека, они заслужују да буду равноправни грађани овога друштва, дозволимо им да се и они могу укључивати у све друштвене сфере живота, те како би и они били друштвено активни и корисни - поручио је Зоран Јелић, руководилац Центра.