latinica  ћирилица
15/07/2020 |  14:00 | Аутор: СРНА

"Џефри Најс продајом доказа убија правду за српске и косметске жртве"

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији /Косметске жртве/ саопштило је да бивши хашки тужилац Џефри Најс пристанком да због великог новца буде адвокат Хашиму Тачију убија правду за српске и косметске жртве.
Џефри Најс (фото:правда) -
Џефри Најс (фото:правда)

Удружење напомиње у саопштењу да је Најс, док је био тужилац у Хашком трибуналу, добио доказе о злочинима вођа терористичке албанске ОВК, који се односе на Клечку, Радоњић језеро, Волујак, Ликовац и Лапушник.

- Најс је добио и спискове киднапованих Срба из 1998. године, као и имена киднапера, убица, злочинаца. Џефри Најс, Мати Ратикенен, као и други хашки тужиоци и Карла дел Понте знају да су прве и последње жртве на Косову и Метохији Срби - наводи се у саопштењу.

Удружење истиче да је Најс Тачију и вођама терористичке "ОВК" продао све те доказе и животе киднапованих Срба.

- Силовање међународне правде је извршено када је тужилац Хашког трибунала Џефри Најс пристао да због великог новца заступа и заштити ратне злочинце Тачија, Рамуша Харадинаја, Кадрија Весељија, Фатмира Љимаја - истиче ово удружење.

У саопштењу се наводи да породице киднапованих и убијених српских и косметских жртава сматрају да су ове чињенице доказ да за злочине над Србима на Косову и Метохији 1998. године вође терористичке "ОВК" Тачи и Весељи никада неће одговарати, као ни за злочине почињене 1999. и 2000. године.

- Одговорност неће сносити ни вође терористичке ОВК ни команданти КФОР-а у чијим мандатима и присуству су се такође чинили монструозни злочини. Све ово је доказ да породице киднапованих и убијених српских и косметских жртава никада неће добити правду - оцијенило је Удружење.