latinica  ћирилица
15/07/2020 |  13:20 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Кардиоваскуларни центар "Дедиње два" биће највећи у региону (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње два", чији се завршетак предвиђа за крај јуна наредне године, требало да буде највећа кардиоваскуларна клиника у региону и међу највећим у Европи.
Обилазак радова (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Обилазак радова (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Он је приликом обиласка градилишта похвалио домаћег извођача радова "Конкорд вест", који је све договорене послове до сада извео прије задатог рока, поручивши да је то најбоља референца да добије нове велике пројекте.

- Ово изгледа велелепно. Борићемо се да све завршимо на време, да изградимо и гаражу и хелиодром. Само за опрему биће уложено 15 милиона евра, ако не и 20 - рекао је Вучић и нагласио да је Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње" само током пандемије збринуо 460 пацијената са срчаним ударом.

      View this post on Instagram

"Ovo izgleda velelepno i biće jedna od najvećih kardiovaskularnih bolnica u Evropi. Ovo je važno za podizanje naših ukupnih kapaciteta za celu zemlju. Za manje od godinu dana će sve biti gotovo, idemo i ispred roka, a vrednost opreme je 15 miliona evra. Ovo je fantastičan doprinos napretku srpskog zdravstva. Srećan rad i mnogo uspeha vam želim." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 15, 2020 at 3:28am PDT