latinica  ћирилица
15/07/2020 |  12:23 ⇒ 12:23 | Аутор: sputniknews.com

Нове мјере у Србији

Ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији цијеле Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од два метра, одлучено је на управо завршеном Кризном штабу, сазнаје Блиц.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Ово владино тијело донијело је одлуке које ће се односити на цијелу територију Србије, а не као што је био случај посљедњих недјеља само на поједине градове.

То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада важило у појединим градовима. Дакле, сада се ова мјера проширује на територију цијеле Србије.

Све мјере које су данас усвојене примјењиваће се од петка.

На управо завршеном састанку донесена је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном.

Кризни штаб данас је разматрао и проширење капацитета болница које су у ковид систему.

У Београду то би требало да буде Институт за реуматологију, а такође и широм Србије требало би да буду отворене нове ковид болнице. Како сазнаје Блиц, то ће бити у Алексинцу, Нишкој Бањи, Врњачкој Бањи, Бујановцу, Аранђеловцу.

Подсјетимо, због погоршане епидемиолошке ситуације у цијелој земљи, премијерка Србије Ана Брнабић је прије два дана најавила да ће Кризном штабу предложити нове мјере, а то су да на територији цијеле Србије буде обавезно ношење маски, како у затвореном, тако и на отвореном простору.

Такође, предложила је и да се забрани организовано окупљање.