latinica  ћирилица
15/07/2020 |  10:40 ⇒ 10:41 | Аутор: РТРС

Акција "Плантажа 2020": Ухапшена два лице због производње и промета опојних дрога

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, у оквиру акције "Плантажа 2020", предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и продаје опојних дрога, лишили су слободе Д.М и С.М из Градишке, због сумње да су извршили кривично дјело ,"Неовлаштена производња и промет опојних дрога".
Полиција Градишка - Фото: РТРС
Полиција ГрадишкаФото: РТРС

- Дана 14.07.2020. године полицијски службеници предузимајући мјере и радње по плану акције ''Плантаже 2020'' у мјесту Трошељи, град Градишка, у шуми поред локалног пута затекли су два лица која су вршили обилазак засада стабљикакоје својим изгледом асоцирају на индијску конопљу те су том приликом исти и лишени слободе - саопштено је из ПУ Градишка.

Полицијски службеници су након извршеног увиђаја са лица мјеста изузели 12 стабљика индијске конопље висине од 30 до 230 центиметара, двије ПВЦ боце са непознатом течношћу која је била намијењена као хемијско средство и одређену количину сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Истог дана на основу наредбе Основног суда Градишка, полицијски службеници су у мјесту Трошељи, извршили претрес куће и пратећих објеката које користе наведена лица, којом приликом је пронађена одређена количина сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

- О наведеном догађају упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да сеу редовној процедури против Д.М. и С.М.поднесе извјештај за почињено кривично дјело - истиче се у саопштењу.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка настављају рад на превенцији и сузбијању производње и промета опојних дрога.