latinica  ћирилица
14/07/2020 |  22:40 | Аутор: СРНА

Знатан пораст заражених вирусом корона у Подгорици

Црногорско Национално координационо тијело за заразне болести позвало је грађане Подгорице да се са посебном пажњом односе према опасности коју носи даља локална трансмисија вируса корона, те да без изузетка поштују прописане мјере.

Ово тијело је вечерас на сједници анализирало епидемиолошку ситуацију у Црној Гори, посебно у главном граду, у којем је констатован знатан пораст броја новооткривених случајева заражености новим вирусом.

Сагледавајући најновије податке о новим случајевима инфекције, констатовано је да се трансмисија углавном проширила у популацији млађих и средовјечних особа, саопштено је из Службе Владе Црне Горе за односе са јавношћу.

- У вези са тим је одлучено да у наредном периоду посебна пажња буде посвећена старијој популацији као најрањивијој категорији - наводи се у саопштењу.

Констатовано је да постоје појединачни случајеви кршења мјера у угоститељским објектима и јавном превозу.

- Надлежне службе задужене су да појачају контроле, посебно када је ријеч о обавезама ношења заштитне маске и одржавања физичке дистанце - истиче се у саопштењу.

Национално координационо тијело је дало сагласност Министарству здравља да продужи на још седмицу примјену мјера донесених 25. јуна за општину Рожаје, као и примјену мјера за општину Гусиње.

- Мјере се на подручју општине Рожаје продужавају до 22. јула, а у општини Гусиње до 24. јула - наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.