latinica  ћирилица
14/07/2020 |  20:36 ⇒ 20:36 | Аутор: СРНА

Отворена изложба "Дервента на канвасу"

Самостална изложба фотографија "Дервента на канвасу" аутора Ивана Живковића отворена је вечерас у Галерији дервентског Центра за културу.
Дервента, изложба - Фото: СРНА
Дервента, изложбаФото: СРНА

Ријеч је о 21 штампаној фотографији која се посебном техником преноси на канвас, односно умјетничко платно.

- Све фотографије су настале на подручју општине Дервента, а највећи број са ријеке Укрине која протиче кроз општину - рекао је Живковић.

Он је навео да је фотографије забиљежио у протеклих десет година, одлазећи на Укрину у различитим дијеловима дана, током различитих годишњих доба, гдје је биљежио одређене ефекте.

- Прилог од продаје двије фотографије донираћу Народној библиотеци `Бранко Радичевић` - додао је Живковић.

Изложбу је свечано отворио начелник општине Дервента Милорад Симић, који је у изјави новинарима рекао да је ово Живковићева друга изложба, коју је подржала локална заједница, да је ријеч о умјетнику који је познат и у Аустрији и Њемачкој.

Он је навео да је, с обзиром на вријеме ограниченог дружења, број посјетилаца вечерашњој изложби добар и да представља вјетар у леђа младом умјетнику.

Живковић је рођен у Дервенти 1984. године, а од 2000. бави се фотографијом. Ово је његова друга самостална изложба, а имао је низ заједничких изложби хуманитарног карактера.

Побједник је другог Меморијалног фото-конкурса "Горан Терзић", а његова фотографија "Дјед и унук" одабрана је као најбоља међу 663 рада.

Посјетиоци ће моћи да погледају ову изложбу сваким радним даном од 7.00 до 15.00 часова, до 24. јула у Галерији Центра за културу Дервента.