latinica  ћирилица
14/07/2020 |  19:51 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Бања Губер, уз НП Дрина, носилац туризма сребреничке регије (ВИДЕО)

Национални парк Дрина, који се налази на подручју општине Сребреница требало би да са Бањом Губер у наредном периоду постане носилац туристичког развоја овог краја, али и Републике Српске. Идеја је да заједно са сусједним Националним парком Тара у Србији буде формиран јединствен туристички простор.
Бања Губер (фото: bih-x.info) - Фото: РТРС
Бања Губер (фото: bih-x.info)Фото: РТРС

Бања Губер полако добија пријератни сјај југословенског бисера бањског туризма. Ту су шеталиште, љековити извори, природа и угоститељска понуда са домаћом кухињом.

 Посебан доживљај су црногоричне шуме ове ваздушне бање. Шетња и чист ваздух лијек су за тијело и душу, а 48 извора минералне љековите воде, некадашње бањско љечилиште, биће валоризовано изградњом смјештајних капацитета и реконструкцијом шеталишта.

Младен Грујичић, начелник општине Сребреница, истиче да је ова бања позната у свијету и да се о њој не треба много причати, али да се треба све покренути са мртве тачке.

И Национални парк Дрина треба да допринесе развоју туризма у Подрињу. Посебно се истичу кањон Дрине, Панчићева оморика као ендемска врста и средњовјековни градови на Дрини.

Близина археолошког локалитета Римски град у Скеланима, заједно са Бајином Баштом и Таром у Србији, омогућиће разноврснију понуду за будуће домаће и стране посјетиоце овог краја.