latinica  ћирилица
14/07/2020 |  15:14 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Почетак процеса који није требало ни да буде блокиран

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да данашња именовања на позиције у институцијама БиХ представљају почетак процеса који није ни требало да буде блокиран у претходне двије године и поручила да је сада неопходно на дневни ред вратити систем координације.

- Именовања су требала давно да се заврше, али и ово данас представља позитиван знак. Сматрам да треба да буду наставена и именовања, али и даљи кораци у вези са извршењем одређених обавеза које морамо заједно урадити - рекла је Цвијановић новинарима у Станарима.

Она је напоменула да су претходне двије године изгубљене прво дугим чекањем формирања власти, а након тога великим закулисним, али и оним отвореним политичким играма и игрицама које су биле на сцени.

Према њеним ријечима, сада је неопходно на дневни ред вратити систем координације.

- Неопходно је да се тај систем примјењује када је у питању координисано дјеловање различитих нивоа власти у оквиру БиХ. Од Савјета министара, али и од ентитетских влада очекујем да поново почну да се понашају у складу са оним механизмом координације који је био на столу раније и којег смо се придржавали - поручила је Цвијановић.

Савјет министара БиХ именовао је данас за директора Агенције за истраге и заштиту Дарка Ћулума, Регулаторне агенције за комуникације Драшка Милиновића, Службеног листа БиХ Драгана Прусину и Агенције за школовање и стручно усавршавање кадра Марка Вујевића.