latinica  ћирилица
14/07/2020 |  14:18 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Захвалност херојима Хеликоптерског сервиса Српске

Чланови Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе" из Требиња захвалило је Хеликоптерском сервису Републике Српске и пилотима за акцију транспорта у Београд њихових најмлађих суграђана, Василија и Ирини Круљ.
Бебе из Требиња превезене на Институт за неонаталогију у Београду - Фото: СРНА
Бебе из Требиња превезене на Институт за неонаталогију у БеоградуФото: СРНА

- Изражавамо велики захвалност Хеликотерском сервису и нашим пилотима који стављају на располагање своје људске и техничке ресурсе и помажу у спасавању живота, у нашем случају наших најмлађих. Посебну захвалност упућујемо директору Хеликоптерског сервиса Бобану Кустурићу. Ово је само једна од интервенција Хеликотерског сервиса за помоћ нашим најмлађим суграђанима и на томе смо им неизмјерно захвални - наводи се у писму захвалности из овог удружења поводом јучерашње медицинске евакуације пријевремено рођених беба из Требиња.

У саопштењу се наглашава да је ово још један доказ да се само заједничким дјеловањем може остварити успјех.

- Када знамо да нам је 24 часа доступна помоћ Хеликоптерског сервиса Републике Српске у много мањој мјери бринемо због могућих компликација које се дешавају у високоризичним трудноћама и код пријевремено рођених беба. Захваљујући брзој интеревенцији наших пилота, знамо да ће све проћи успјешно и с тога још једном велико хвала за наше хероје - истиче се у писму захвалности упућеном Хеликоптерском сервису Српске.

Двије бебе из Требиња, Василије и Ирина Круљ, које су рођене прије времена у Подгорици, превезене су јуче хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске на Институт за неонаталогију у Београду.

Евакуација Василија и Ирине успјешно је обављена захваљујући тиму Хеликоптерског сервиса Републике Српске