latinica  ћирилица
14/07/2020 |  12:40 | Аутор: СРНА

ДФ: Србија се не мијеша у унутрашње ствари Црне Горе

Србија се никада није мијешала у унутрашње ствари Црне Горе, док се, са друге стране, црногорска власт признавањем самопроглашеног Косова директно умијешала у унутрашње питање Србије, угрозивши јој тако суверенитет и територијални интегритет, рекао је шеф посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Милутин Ђукановић.
Демократски фронт - ДФ - Фото: Facebook
Демократски фронт - ДФФото: Facebook

Ђукановић је, реагујући на изјаву црногорског министра иностраних послова Срђана Дармановића да Црна Гора није обновила независност да би била било чији сателит и да је за жаљење то што раде њени први сусједи, односно Србија, нагласио да се Србија никада није мијешала у унутрашње ствари Црне Горе.

Према његовим ријечима, Дармановић и црногорска власт већ више од деценију подржавају и директни су сарадници сепаратистичких власти у Приштини.

- Признали су лажну државу на територији Србије, гласали за чланство те парадржаве у свим међународним институцијама, укључујући и УНЕСКО и тиме се директно умијешали у оно што је унутрашња ствар Србије и угрозили јој суверенитет и територијални интегритет - навео је Ђукановић у реаговању.

Он је навео да је црногорска власт те потезе прогласила својим државним интересом.

- Дакле државни интерес данашње Црне Горе је нанијети штету Србији - сматра Ђукановић.

Према његовим ријечима, власт у Црној Гори мијеша се и у унутрашње канонско устројство Српске православне цркве и хоће да приграби за себе могућност да мијењају миленијумске каноне са Васељенских сабора, иако је то противуставно.