latinica  ћирилица
13/07/2020 |  22:12 ⇒ 14/07/2020 | 10:36 | Аутор: СРНА

И вечерас окупљања у неколико градова Србије

У неколико градова Србије и вечерас су организована окупљања грађана незадовољних ситуацијом у земљи, а ови скупови за сада протичу мирно.
Београд-протести - Фото: РТС
Београд-протестиФото: РТС

Седмог дана протеста неколико група грађана окупило се у Београду на платоу испред Скупштине Србије, али знатно мање него претходних вечери.

Испред улаза у зграду парламента нема полиције, али су полицијске снаге стациониране иза зграде Скупштине Србије, јављају београдски медији.

Саобраћај на тргу око Скупштине Србије је обустављен, а међу демонстрантима је виђен и бивши члан "Двери" Срђан Ного, којег је директор полиције Владимир Ребић раније означио као вођу насилних демонстрација.

Грађани су се и вечерас окупили у Нишу испред Скупштине града. Окупљање је било мирно, без инцидената.

Миран протест одржан је у Чачку. Мали број људи окупио се испред Градске управе у том граду. Кажу да су поднијели допис управи града да се изјасни у вези са ситуацијом са вирусом корона.

Крај споменика Косовским јунацима у Крушевцу, шесто вече заредом, група Крушевљана окупила се у 19.00 часова да би исказала незадовољство стањем у земљи и упутила поруку солидарности демонстрантима у Београду.

Скуп је завршен мирно, без инцидената.