latinica  ћирилица
13/07/2020 |  13:31 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Представљена андроид апликација "Фил Јахорина"

Туристичка организација "Јахорина" представила је данас у Источном Сарајеву андроид апликације "Фил Јахорна" /Feel Jahorina/ која свим корисницима, односно туристима на једном мјесту нуди информације о Јахорини, али и о свим другим туристичким дестинацијама на подручју града Источно Сарајево.
"Фил Јахорина"  (фото:googleplay) -
"Фил Јахорина" (фото:googleplay)

Директор Туристичка организација "Јахорина" Игор Тошић изјавио је новинарима да је ова апликација, чији је развој трајао скоро двије године и која је коштала 6.000 КМ, резултат рада фирме "НФ-Тел" са Пала које одржава и веб страницу ове туристичке организације.

Апликација "Фил Јахорина" је бесплатна и већ доступна на гугл плеју, а ради се на томе да буде доступна и као кју-ар код /QR code/ односно на платформи ИОС за ајфон. За сада је доступна на српском и енглеском језику - појаснио је Тошић.

Према његовим ријечима, апликација "Фил Јахорина" корисницима омогућава приступ камерама које су постављене на свим туристичким дестинацијама у Источном Сарајеву, сервису, календару догађаја, директан контакт са хотелијерима путем каталога туристичког смјештаја града Источно Сарајево, те информације о ски-лифтовима зими.

- За назив `Фил Јахорина` смо се одлучили јер је Јахорина препознатљива и у Европи као бренд Републике Српске. По неким садржајима попут алпин костера смо препознатљиви. Захваљујући развоју Јахорине развија се комплетан туристички садржај у Источном Сарајеву - напоменуо је Тошић.

Према његовим ријечима, ова апликација би требала да буде од велике користи туристима јер су на једном мјесту информације о Јахорини, Равној планини, излетишту Брус на Требевићу, ски-инфо и љетни инфо који се сачињава у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина".

Представник фирме "НФ-Тел" Симон Фуртула нагласио је да ће се ова прогресивна веб апликација допуњавати и ажурирати у складу са потребом.

- Циљ нам је био да се апликација интегрише са постојећим изворима информација теко да је могуће преузети тренутни статус ски-лифтова, односно љетног инфа, али и атракције и њихове локације и све друге неопходне сервисне информације - рекао је Фуртула.

Он је напоменуо да је апликација осмишљена тако да буде нека врста туристичког водича који на најбољи начин презентује оно што би потенцијални туристи могли да посјете у Источном Сарајеву.