latinica  ћирилица
08/07/2020 |  18:53 | Аутор: СРНА

Рунић: Одгађају се протести због наредбе о забрани окупљања

Одржавање мирних протеста у Дрвару од сутра је одгођено због наредбе кризног штаба Министарства здравља, рада, социјалне заштите и избјеглих Ливањског кантона о забрани окупљања због епидемије вируса корона, речено је на данашњем протесту, организованом због довожења отпада из Италије на подручје ове општине.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

Мирном протесту присуствовало је стотињак Дрварчана, међу којима и начелник општине Дрвар Душица Рунић.

- Сматрам да су грађани Дрвара великим дијелом дали свој допринос скуповима и тиме убрзали рјешавање овог проблема - изјавила је Рунићева за Срну.

Она је додала да се мирни протести грађана одгађају због наредбе кризног штаба о забрани окупљања због вируса корона.

- Ми смо до сада поштовали све законе, тако ћемо поштовати и наредбу о одгађању скупова - рекла је Рунићева.

Подршку мирном скупу пружили су делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Драгана Дамјановић и предсједник Скупштине општине Источни Дрвар Душко Агић.

Федерално Министарство екологије и туризма поништило је јуче дозволу за увоз неопасног отпада фирми "Кром рециклажа" из Дрвара и наредило његово враћање у Италију.

Министарство је затражило од Тужилаштва Ливањског кантона да испита околности регистрације компаније "Кром рециклажа", која је увезла одређене количине отпада у БиХ и складиштила га на подручју Дрвара и Босанског Грахова.