latinica  ћирилица
07/07/2020 |  15:30 | Аутор: СРНА

Зворник: Појачане безбједносне мјере за одржавање скупа у Поточарима

ПУ Зворник - Фото: СРНА
ПУ ЗворникФото: СРНА

Штаб акције "Сребреница 2020" и Полицијска управа Зворник предузимају појачане мјере безбједности како би предстојећи комеморативни скуп 11. јула у Поточарима протекао мирно и безбједно, саопштено је данас из ове управе.

- Апелујемо да сви грађани који планирају да присуствују комеморативном скупу и активностима које му претходе поштују закључке Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона, као и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске - наводи се у саопштењу.

Нарочито се овим препорукама потенцира да се поштују мјере у погледу забране јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, физичке дистанце и кориштења заштитних маски.

Ради предузимања неопходних безбједносних мјера и радњи поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима 11. јула, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила носивости веће од 3,5 тоне 10. јула од 12.00 до 22.00 часа на дионицама магистралних путева: Луке - Власеница, дионица Власеница - Коњевић Поље и дионица пута Коњевић Поље - Братунац.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне 11. јула од 00.00 до 20.00 часова, на дионицама магистралних и регионалних путева: Каракај - Власеница, дионица Коњевић Поље - Братунац и Братунац - Сребреница.

Штаб акције "Сребреница 2020" одредиће алтернативне правце за саобраћај теретних возила чија маса премашује 3,5 тоне.

Штаб акције "Сребреница 2020" обавјештава представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане, да је ради безбједног одржавања предстојећег скупа и безбједности свих учесника, 11. јула на подручју општине Сребреница забрањена употреба дронова.

Представници медијских кућа који су акредитовани за праћење догађаја дужни су да на себи имају јасно истакнуту акредитацију, наводи се у саопштењу Полицијске управе Зворник.