latinica  ћирилица
06/07/2020 |  15:52 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Михајловић: Непроходно још 120 километара путева

Србији око 120 километара путева и даље је непроходно због поплава које су нанијеле штету од око три милијарде динара /око 25,5 милиона евра/, изјавила је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Михајловићева је на локацији клизишта у мјесту Овчиња код Бајине Баште рекла новинарима да ће држава дати све од себе да свако клизиште, мост и пут поправи.

Она је најавила да ће се сљедеће године радити тунел кроз Кадињачу, као и мост преко Дрине ка Скеланима и да су за то обезбијеђене гаранције у државном буџету.

- Настављамо и рад на изградњи ауто-пута ка БиХ, од Пожеге до Котромана, учинићемо све да овај крај има оно што му је најпотребније, а то је инфраструктура - рекла је Михајловићева.

Раније је најављено да ће пројектна документација за градњу другог правца ауто-пута од Београда до Сарајева Пожега-Котроман бити завршена ове године, а да би радови могли да почну 2021. године.

На траси будућег ауто-пута Београд-Сарајево у току је изградња дионице Сремска Рача-Кузимин која је дуга око 17 километара док је дионица Пожега-Котроман дуга око 60 километара.