X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
05/07/2020 |  18:26 | Извор: СРНА

Обољела још 51 особа, могуће затварање Подгорице

Вирус корона у Црној Гори данас је потврђен код 61 особе, а због раста броја обољелих у Подгорици здравствене установе упозоравају да ће предложити блокаду града ако грађани не буду показали одговорност.
Подгорица            (Фото: Fotolia/ Ddsign) -
Подгорица (Фото: Fotolia/ Ddsign)

Заражено је 28 пацијената из Рожаја, девет из Бијелог Поља, седам из Подгорице, пет из Будве, по три из Бара, Цетиња и Котора, два из Пљеваља и један из Никшића.

Од 61 новооткривених, 46 су контакти претходно потврђених случајева, код 14 обољелих се трага за извором инфекције, а један случај је увезен.

У Институту за јавно здравље у посљедња 24 часа анализиртано је 450 узорка

Од почетка јуна укупан број регистрованих случајева је 457, било је пет смртних исхода, а број активних случајева је 452.

Директор подгоричког Дома здравља Небојша Каварић рекао је да је епидемиолошка ситуација и раст броја обољелих у Подгорици забрињавајући, те је упозорио да ће преложити увођење мјера, а није искључио ни затварања града, уколико се за тим покаже потреба.

- Препоручујем ношење маске, дистанцу и прање руку. То су три једноставне ријечи које значе много и практично прекидају ланац преношења. Сви смо свједоци да се грађани тога не придржавају - истакао је Каварић.