latinica  ћирилица
04/07/2020 |  10:23 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Човић: Без партнерског дјеловања нема подршке именовању бошњачких кадрова

Предсједник ХДЗ-а Драган Човић изјавио је да ће се у уторак, 7. јула, на састанку са лидерима СНСД-а и СДА покушати постићи договор о партнерском дјеловању наредне двије године, јер без тога Хрвати неће дати подршку за именовање ниједног бошњачког кадра.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је истакао да партнерство ХДЗ-а и СДА не постоји, а потпуно је нестало посљедњих мјесеци именовањима хрватских званичника у Централној изборној комисији, Централној банци БиХ и другима без било каквог договора са представницима Хрвата и ХНС-а.

- Ниједно именовање које предложе Бошњаци неће имати нашу подршку - рекао је Човић новинарима у Мостару.

Он је истакао да се мора направити програм рада бар за двије године да би се то промијенило, да би имали јасан оријентир за будућност, али и када је ријеч о привреди будући да ће посљедице по економију због епидемије вируса корона бити огромне.

- То су ствари које морамо договорити, а онда уз то и кадровска питања - нагласио је Човић.

Он је изразио наду да ће се на сједницама Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ 7. и 8. јула усвојити измјене Изборног закона везане за Мостар и то по хитном поступку, те буџет институција БиХ по редовном поступку како би свако могао уградити поправке.

- Што се тиче кадровирања и у Савјету министара и у парламенту БиХ, ХДЗ БиХ ће имати јасан став према наше, партнерима. Вјерујем да ћемо на састанку 7. јула ријешити те проблеме - додао је Човић, који је и предсједавајући Дома народа парламентране Скупштине БиХ.