latinica  ћирилица
04/07/2020 |  09:58 | Аутор: СРНА

Брачном пару Касалица одређено задржавање до 72 часа

Брачном пару Касалица, ухапшенима због сумње за прање новца, одређено је задржавање до 72 часа, након чега је Здравко Касалица, иначе припадник Војске Црне Горе, ступио у штрајк глађу.

Владан Бојић, адвокат брачног пара Касалица, рекао је да је претходно десет часова трајало саслушање предсједника Синдиката Војске Црне Горе и његове супруге Македонке, која је адвокат.

Он је навео да је испитивано поријекло заједничке имовине супружника стечене за 30 година брака, као и да је Специјално тужилаштво на тај предмет ставило ознаку службене тајне и да зато не може износити више детаља.

Адвокат је потврдио да је Здравко Касалица синоћ одведен у Ургентни блок Клиничког центра, јер му је позлило због стања његове супруге током саслушања, када му нису омогућили да комуницира са њом.

Касалица је раније тражио од инспектора да му не малтретирају породицу, истичући да зна да их хапсе по наређењу црногорског министра одбране Предрага Бошковића који им се свети због подршке Митрополији црногорској приморској.