latinica  ћирилица
29/06/2020 |  14:34 | Аутор: СРНА

Билећа: Обољеле особе су у кућној изолацији, имају блажу клиничку слику

Особе из Билеће код којих је у посљедња три дана регистрован вирус корона имају блажу клиничку слику и налазе се у кућној изолацији, а у случају погоршања биће хоспитализоване, изјавила је данас новинарима љекар билећког Дома здравља Драгана Тешановић.
Дом здравља Билећа (фото: mojahercegovina.info) -
Дом здравља Билећа (фото: mojahercegovina.info)

Тешановићева је навела да је ријеч о 32 особе које су запослене у Фабрици за прераду рибе у Стоцу, те да су углавном средње животне доби.

- Међу њима имају два будућа студента која су сезонски радници која сад спремају пријемни испит и, нажалост, неће бити у могућности да га полажу - рекла је Тешановићева.

Кад је ријеч о контактима обољелих особа, Тешановићева је навела да су они пописани и да се налазе у кућној изолацији.

Он је додала да ће се контакти тестирати зависно од појаве симптома.

- Ако се јави температура и погорша се клиничко стање биће тестирани - рекла је Тешановићева новинарима.

Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић рекао је новинарима да се у посљедњих неколико дана погоршала епидемиолошка ситуација у Билећи због кластера који се појавио у Фабрици за прераду рибе у Стоцу, гдје ради 45 особа из Билеће.

- Ми поступамо у складу са препорукама епидемиолошке службе и са препорукама здравствене струке - рекао је Вујовић.

Он је додао да је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације донесен низ закључака, прије свега да се пооштри контрола постојећих мјера и да се у потпуности настави радити у складу са препорукама епидемиолошке службе.

- Предузеће се мјере дезинфекције јавних простора и јавних установа - рекао је Вујовић.

Он је апеловао да се грађани придржавају прописане социјалне дистанце, као и да носе заштитне маске на начин на који је то прописано.