latinica  ћирилица
29/06/2020 |  14:28 | Аутор: СРНА

Гашић: Градишка ће бити у туристичким спотовима Српске

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је данас, након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем, да туристички потенцијали овог града морају да буду заступљени у свим будућим промотивним спотовима Српске.
Сузана Гашић - Фото: СРНА
Сузана ГашићФото: СРНА

- То до сада није био случај. Надам се да ће се кроз бољу координацију и размјену података туристичких организације града Градишка и Републике Српске остварити и већа подршка ресорног министарства за реализацију пројеката развоја туризма на подручју овог града -  рекла је Гашићева новинарима у Градишци.

Она је рекла је да Градишка у наредном периоду може очекивати сваку врсту подршке ресорног министарства и Владе Републике Српске, истичући да је у граду посљедњих неколико година видљив значајан напредак у трговини, туризму и другим областима.

Гашићева је навела да је са Аџићем разговарала о потенцијалним пројектима у областима туризма и трговине, те у ком смислу Градишка очекује подршку републичких институција.

Она је истакла да је за туристички развој Градишке веоме значајна планина Козара која се дијелом простире на њеној територији, те да су потребна додатна улагања у неискориштене потенцијале Националног парка "Козара" и туристичку понуду локалних заједница које га окружују.

Према њеним ријечима, у Градишци се многе привредне дјелатности развијају убрзаном динамиком, а опоравак града од посљедица пандемије вируса корона иде у добром смјеру.

- Ту смо да пружимо подршку да се опаравак убрза, прије свега јер у Градишци постоји и велики број трговинских ланаца, што треба искористити на најбољи начин - додала је Гашићева.

Аџић је истакао да Градска управа, Развојна агенција и Туристичка организација града Градишка желе да обезбиједе додатна донаторска средстава за јачање туристичке понуде града, посебно малих породичних пољопривредних газдинстава која су начинила прве кораке у развоју сеоског туризма.

Он је рекао да Градишка жели да уз подршку Министарства трговине и туризма пронађе инвеститора који би изградио модеран хотел у граду, који ће имати све потребне садржаје.

Аџић је истакао да је Градишка заинтересована за убрзан развој туристичких потенцијала планине Козара, с обзиром на то да из Градишке сада постоји брза и квалитетна саобраћајна комуникација према Националном парку.

Он је изразио увјерење да ће Министарство трговине и туризма пружити поршку за промоцију и јачање туризма у Градишци, која жели додатно да искористи и потенцијеле ријеке Саве која протиче дуж 57 километара сјеверне границе града, а која сада није довољно искориштена за туризам.

Након састанка са Аџићем, Гашићева је данас разговарала и са представницима Удружења угоститеља и појединих туристичких агенција из Градишке.