latinica  ћирилица
29/06/2020 |  06:34 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Жунић: Не постоји ниједан разлог за даље одгађање избора

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је не постоји ниједан разлог за даље одгађање локалних избора у БиХ већ очекује да буду одржани у 2020. години.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Не постоји ниједан разлог да се избори даље одгађају. Није било разлога да се уопште одгоде - рекао је Жунић за АТВ.

Жунић је поновио да је одгађањем избора за новембар прекршен Изборни закон, те је истакао да је циљ Централне изборне комисије да локални избори не буду одржани, а да је финансирање једно од оправдања.

Он је поновио и да је ЦИК формиран мимо Устава.

Критике на одгађање избора упутио је и градоначелник Добоја Борис Јеринић, те је поручио да је СНСД одавно спреман за изборе.

Јеринић је истакао да ПДП, као ни СДС нису спремни за изборе, те указао како предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић води неозбиљну политику

Шеф Клуба посланика Демоса у Народној скупштини Споменка Стевановић сагласна је да избори морају да буду одржани у складу са законом и да је требало да буду проведени у октобру.

Она је навела да је Демос спреман за изборе, на које излази самостално са одборничким листама, а у неким општинама и ће имати и кандидате за начелнике.

- Циљ је да будемо парламентарна странка у свим локалним заједницама - рекла је Стевановићева, која очекује убједљиву побједу владајуће коалиције.

Далибор Павловића, кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора увјерен је да СНСД дефинитвно добија свог кандидата на изборима.