latinica  ћирилица
28/06/2020 |  21:26 ⇒ 21:49 | Аутор: СРНА

Подгорица: Свештеници позвали вјернике да не иду у литију

Свештеници храма Христовог Васкрсења у Подгорици поручили су вечерас да одустају од литија јер поштују наредбе и мјере Националног тима и Епископског савјета и позвали вјернике да се разиђу послије молебана.
Подгорица - молебан - Фото: СРНА
Подгорица - молебанФото: СРНА

Свештенство је послије молебана позвало окупљене вјернике да не праве никакве самоиницијативне шетње "чувајући прије свег своје хришћанско и људско достојанство".

Окупљеним грађанима испед храма Христовог у Подгорици обратила се професорица са Природно-математичког факултета Мара Шћепановић која је изразила задовољство вечерашњим сабрањем.

Пристутнима се обратила и новинарка РТЦГ-а Невенка Ћировић, у име новинара потписника Апела на поштовање слободе вјероисповјести, те истакла да су сви заједно дозволили да се превише неправде усели у Црну Гору.

- Црна Гора је наша највећа светиња. Борећи се за светиње, боримо се за Црну Гору свих грађана - рекла је Ћировићева.

Молебану су присуствовали и студенти окупљени око "Студентске иницијативе за одбрану светиња", који су испред храма раширили транспарент на којем пише: "Студенти не дају светиње".

Прочитана је и пјесма митрополита Амфилохија о Видовдану и Косову. Након тога је етно појац Даница Црногорчевић отпјевала пјесме о Косову и Црној Гори.

Вјерници, којих је било неколико хиљада, у миру су се разишли својим кућама.